Pot feet for your planters and deck

Potteben til dine potter og gulv

Er du lei av å få stygge merker på terrassegulvet der potene har stått? Løsningen er å bruke poteføtter, eller krukkeføtter, under pottene.

Hvis du har store, tunge potter, er det smart å bruke potteføtter av flere grunner. Først og fremst vil det som nevnt spare terrassegulvet fra å få stygge merker. Poteføttene vil løfte potten litt opp fra bakken og sørge for at dreneringshullet er åpent.

Bedre drenering

Men den viktigste fordelen med potteføtter er at de løfter pottene litt opp fra bakken, og forhindrer dem fra å bli vannmettet. Utendørs potter bør ha ett eller flere dreneringshull i bunnen slik at overskuddsvann kan renne ut. Men hvis potten står direkte på en flat overflate, kan det tette igjen dreneringshullet. Hvis en plantes røtter er i vann over en lengre periode, vil de råtne, og planten vil dø. Derfor bør det være et lag med grus i bunnen av pottene for å fremme god drenering.

Det er også en fordel å bruke poteføtter for potter som står på belegningsstein.

Overvintring i potter

Hvis du overvintrer løk eller flerårige planter eller busker i potter, er det viktig å bruke poteføtter. Hvis vann samler seg i bunnen av pottene om høsten, kan det fryse til en isblokk. Dette er ikke ideelt verken for plantene eller pottene. I verste fall kan pottene sprekke.

Disse poteføttene kommer i en pakke med fire og er laget av plast. Bare fordi en potte er frostbestandig, betyr ikke det at den ikke kan sprekke - det er grenser for hvor mye den kan tåle. Bruk poteføtter for å forlenge levetiden til både terrasse, potte og plante.

Tilbake til blog

Skriv en kommentar

Vær klar over at kommentarer må godkjennes før de publiseres